Taulukon nimeäminen ja asetukset

Katso ensin ohje taulukon muotoilemisesta.

Kun taulukko on muotoiltu, sille on hyvä antaa kuvaava nimi, jotta siihen on helppo viitata laskennassa. Nimi annetaan Rakenne-valikon kohdassa Taulukon nimi. Valikon saa esiin, kun valitsee jonkin solun muotoillusta taulukosta.

Excel antaa virheilmoituksen, jos käyttäjä yrittää antaa taulukolle sellaisen nimen, joka on jo käytössä. Kuvassa nimeksi annetaan TilauksetHedelmät.

Nimissä saa käyttää kirjaimia, numeroita sekä alaviivaa. Sanat voi erotella haluamallaan tavalla tai kirjoittaa pötköön. Kaikki seuraavat ovat sallittuja nimiä:

  • TilauksetHedelmät
  • Tilaukset_hedelmät
  • tilauksethedelmät

 

Kuva: Taulukon nimeäminen ja asetuksetTaulukon nimeäminen ja asetukset

Taulukon kokoa on mahdollista kasvattaa tai pienentää taulukon oikeasta alakulmasta löytyvällä sinisellä kolmiolla sekä Rakenne-valikon kohdasta Muuta taulukon koko.

Taulukkoon voi halutessaan laitaa päälle myös Summa-rivin, jolla on helppo laskea sarakekohtaisesti summia, lukumääriä, keskiarvoja ja paljon muuta.

 


Caduseus Consulting avustaa ja kouluttaa monenlaisissa IT-tarpeissa!

Mikäli Excel-työ takkuilee ja haluatte ammattilaisapua jonkin projektin kanssa, voitte tilata asiantuntijapalvelua hintaan 45 €/h (+ alv). Kaikista toimeksiannoista voidaan antaa myös kiinteähintainen kokonaistarjous.

Katso myös hintalaskuri edullisille tilauskoulutuksille ja tilaa organisaatiollenne suosittu Excel helpoksi työelämässä-koulutus.