Organisaatiopääte sähköpostiosoitteesta

Excelissä on mahdollista yksinkertaisella kaavalla poimia talteen sähköpostiosoitteen organisaatiopääte. Tästä on hyötyä, jos halutaan suodattaa suurta sähköpostiosoitteistoa organisaatioittain esimerkiksi mainostustarkoituksessa ja käytössä on vain henkilöiden sähköpostiosoitteet.

Alla olevassa kuvassa näytetään, mihin kaava on tässä esimerkissä ajateltu sijoitettavaksi ja mihin sen viittaukset osoittavat.

Tässä esimerkissä käytetään muotoiltua taulukkoa. Katso tästä artikkeli, jossa esitellään ja opastetaan luomaan muotoiltu taulukko.

Esimerkin kaavan on tarkoitus poimia sähköpostiosoitteesta kaikki teksti, joka tulee @-merkin jälkeen. Kaavassa ensin ETSI-funktio hakee tiedon siitä, monesko merkki @ on käsiteltävässä sähköpostiosoitteessa. Sen jälkeen POIMI.TEKSTI antaa kaiken tekstin sähköpostiosoitteesta, joka tulee kyseisen merkin jälkeen:

=POIMI.TEKSTI( [@Sähköpostiosoite]; ETSI( “@”; [@Sähköpostiosoite]; 1) +1; 1000)

Kaavassa käytetään kahta funktiota:

  • ETSI antaa @-merkin sijainnin solun [@Sähköpostiosoite] tekstissä alkaen merkistä 1.
  • POIMI.TEKSTI antaa solusta [@Sähköpostiosoite] tekstiä, joka alkaa ETSI-funktion antamaa merkkiä seuraavasta merkistä (kaavan +1), enintään 1000 merkin verran. Luku 1000 voi olla mikä tahansa luku, joka varmasti kattaa pisimmänkin organisaatiopäätteen.

Näin henkilön nimi sekä @-merkki jäävät pois lopputuloksesta ja soluun jää ainoastaan sähköpostin pääte.

Lataa konellesi esimerkkitiedosto Organisaatiotunnus sähköpostista (.xlsx 12kt), niin voi testata kaavan toimintaa itse.

Kaava toimii myös muotoilemattomissa taulukoissa.

 


Caduseus Consulting avustaa ja kouluttaa monenlaisissa IT-tarpeissa!

Mikäli Excel-työ takkuilee ja haluatte ammattilaisapua jonkin projektin kanssa, voitte tilata asiantuntijapalvelua hintaan 45 €/h (+ alv). Kaikista toimeksiannoista voidaan antaa myös kiinteähintainen kokonaistarjous.

Katso myös hintalaskuri edullisille tilauskoulutuksille ja tilaa organisaatiollenne suosittu Excel helpoksi työelämässä-koulutus.